Hoe kunnen we je helpen?

Wij snappen dat het soms best lastig kan zijn om de juiste producten voor jouw huid te kiezen. Daarom hebben we de meestgestelde vragen op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of wil je graag persoonlijk advies, neem dan gerust contact met ons op.

1. Ik wil graag beginnen met Alpha-H, welke producten adviseren jullie?

Alpha-H heeft verschillende (start)sets die ideaal zijn voor kennismaking met het merk en de verschillende producten. Elke set bevat 6 producten die een perfect en volwaardig verzorgingsregime vormen voor verschillende huidtypen en -condities. Klik hier om de verschillende startersets te bekijken...

2. Kan ik evt. advies krijgen van een Alpha-H huidexpert voor ik producten aanschaf?

Onze Alpha-H specialisten staan te allen tijde voor je klaar om je te adviseren over de voor jouw huid juiste producten of het gebruik. Je kunt je vraag stellen via ons contactformulier. We streven ernaar je nog dezelfde dag of in elk geval binnen 24 uur te antwoorden. Je kunt evt. ook terecht bij een van onze salons of verkooppunten, voor een nog persoonlijker en beter passend advies. Klik hier voor het dichtsbijzijnde salon of verkooppunt bij jou in de buurt...

3. Wat kan ik verwachten als ik Alpha-H producten gebruik?

Het is niet ongebruikelijk dat je huid gaat tintelen of wat rood wordt als je de producten voor het eerst gaat gebruiken. Dit is puur het effect van de werkzame stoffen en de verbeterde doorbloeding, en het geeft aan dat de huid daadwerkelijk tot in de diepere huidlagen wordt geactiveerd. Je huid zal zachter, soepeler en voller ogen en aanvoelen, egaler, gladder en gezonder ogen en krijgt een frisse glow. Op lagere termijn zal de balans in de huid herstellen, de hydratatie verbeteren en evt. onzuiver- en oneffenheden (vlekjes, littekens etc.) zullen vervagen danwel verdwijnen.

4. Wat zijn de belangrijkste ingrediënten waar Alpha-H mee werkt?

De naam Alpha-H is afgeleid van de term 'alpha hydroxy acid'; wat een ander woord is voor 'fruitzuur'. De rode draad in de productlijn is namelijk het fruitzuur glycolzuur. Daarnaast werkt Alpha-H met hoge doseringen vitaminen, peptiden, antioxidanten, essentiële oliën en botanische extracten. Klik hier voor een overzicht van de belangrijkste ingredienten en hun werking.

5. Wat is glycolzuur precies en wat doet het voor mijn huid?

Glycolzuur is het meest effectieve, veelzijdige en veilige en daarom ook meest gebruikte fruitzuur in de cosmetische industrie. Het wordt gewonnen uit rietsuiker en vaak gekozen als werkzame stof in cosmetische producten. Ook Alpha-H heeft ervoor gekozen om in veel producten te werken met glycolzuur; enerzijds vanwege de kleine moleculaire structuur (daardoor kan het tot diep in de huid dringen) en anderzijds vanwege de uitzonderlijke resultaten op het gebied van fijne lijntjes en rimpels, pigmentatie, acne, grove poriën, hydratatie en een vale of verdikte (rokers)huid. Meer over glycolzuur...

6. Wat zijn de lange termijn resultaten als ik Alpha-H ga gebruiken?

De huid beschermt ons tegen allerhande schadelijke invloeden van buitenaf. Helaas zorgt datzelfde beschermingsmechanisme voor ophoping van dode huidcellen, pigmentatie en afbraak van collageen, met een vale teint, vlekjes en rimpeltjes tot gevolg. Bovendien wordt dat beschermingsmechanisme steeds zwakker als we ouder worden en hebben UV straling, vrije radicalen, hormonen, stress en de gevolgen van een ongezonde levensstijl steeds meer vrij spel. Ook verliest de huid haar vermogen om vet en vocht vast te houden als we ouder worden, waardoor het beschermingsmechanisme nog verder wordt aangetast.

Alpha-H geeft de huid een kans zich hier tegen te wapenen door haar weerbaarder en sterker te maken, de balans op alle vlakken te herstellen, ontstane schade te repareren of vervagen en erger te voorkomen. Bij langduriger gebruik zorgt Alpha-H voor een optimaal huidcelvernieuwingsproces; voorkomt onnodige ophoping van dode huidcellen en pigment, zorgt voor constante stimulatie van de diepere huidlagen van verstevigende collageen- en elastinevezels, wat helpt (vroegtijdige) veroudering af te remmen en aanwezige tekenen daarvan te vervagen. Zo houdt Alpha-H de huid zo sterk, gezond, egaal en stralend mogelijk, terwijl antioxidanten schade door vrije radicalen helpen neutraliseren.

Vaak wordt gedacht dat het nodig is om van tijd tot tijd te veranderen van merk, omdat de huid anders gewend zou raken aan de producten en zij dus minder effectief zouden worden. Alpha-H daagt de huid constant uit door te werken met verschillende pH waarden i.c.m. de hoge doseringen van verschillende werkstoffen. Hierdoor krijgen de diepere huidlagen constant verschillende impulsen en worden aan het werk gezet en gehouden. Resultaten versterken door langdurig gebruik.

7. Is het normaal dat mijn huid tintelt na het aanbrengen van sommige producten?

Tinteling is gebruikelijk als je begint met het gebruik van Alpha-H. Dit wordt veroorzaakt door glycolzuur en/of de pH waarde van het product, indien deze wat lager ligt dan de huideigen pH neutrale waarde. Zij zetten de huid en doorbloeding flink aan het werk, en dat is precies wat je voelt. Als je huid al gewend is aan glycolzuur of andere producten waarin gewerkt wordt met hoge doseringen actieve stoffen, kan het zijn dat je niets voelt. Dat wil allerminst zeggen dat de producten niet (meer) werken. Als je bij aanvang wel wat voelde en later niet meer, geldt hetzelfde.

8. Zijn de producten geschikt voor een gevoelige huid?

Wij hebben producten voor alle huidtypen en -condities; ook de gevoeligere huid. Klik hier voor productadvies voor de gevoelige huid...

9. Moet ik zonbescherming gebruiken als ik Alpha-H gebruik?

Als je kiest voor producten met vitamine A (retinol), glycolzuur of andere fruitzuren is het noodzakelijk om zonbescherming met minstens factor 50 te gebruiken: deze ingredienten maken de huid gevoeliger voor de zon. Bovendien zijn veel huidproblemen direct gerelateerd aan schade door blootstelling aan de zon, zoals vroegtijdige veroudering, uitdroging en pigmentvlekken. Wij hebben diverse dagcremes met beschermingsfactor SPF50+

10. Vanaf welke leeftijd kan ik Alpha-H gaan gebruiken?

Vanwege de hoge doseringen en actieve ingredienten zijn onze producten vooral geschikt voor gebruik vanaf 18 jaar. Onze Clear Skin producten zijn echter al geschikt vanaf 12 jaar. Hoe eerder je begint met het gebruik van de juiste producten, hoe minder kans je hebt op (onnodige) huidschade en/of vroegtijdige veroudering op latere leeftijd.

11. Zijn Alpha-H producten veilig voor gebruik tijdens zwangerschap?

Je kunt Alpha-H producten prima gebruiken tijdens je zwangerschap. Alleen kun je producten met vitamine A en salicylzuur beter even vermijden. Bij elke productomschrijving geven we aan of deze ingrediënten erin zitten en of je ze veilig kunt gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. Als je twijfelt over je keuze, neem dan gerust contact met ons op.

12. Worden Alpha-H producten getest op dieren?

Wee gerust: GEEN van onze producten is getest op dieren.

13. Waar komt Alpha-H vandaan?

Wij zijn een Australisch familiebedrijf; ons hoofdkantoor zit in Queensland, aan de 'gold coast'. Ook onze producten worden daar geproduceerd.