Abrikozenolie: verbetert de huidelasticiteit en werkt revitaliserend.

Adipofill (plantaardig zetmeel): in staat het volume van onderhuids vet te verhogen op plekken waar we dit verliezen met het ouder worden.

Aloë vera: extreem verzachtend, kalmerend en hydraterend.

Ananas (bromelaine) enzym: zelfde werking als papaja enzymen; bezit tevens krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Argan stamcellen: de argan boom is de oudste boomsoort ter wereld. De stamcellen van deze boom stimuleren de regeneratie, verbeteren de huiddikte en dus stevigheid van de huid en verminderen de rimpeldiepte. Klinische studies hebben aangetoond dat het de huiddikte en stevigheid helpt toenemen en rimpeldiepte tot 26% vermindert.

Arnica: bevordert de microcirculatie, kalmeert, verzacht en beschermt de gevoelige huid.

Avocado olie: rijk aan essentiële vetzuren en vitaminen, helpt vocht vasthouden.

Bentoniet (groene klei): absorbeert talg en onzuiverheden uit het binnenste van de poriën.

Benzophenone 3: zeer vernieuwend ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzet in schadeloos infrarode warmte.

Berkenbloesem extract: verbetert en ondersteunt de hydratatie.

Beta-caroteen: repareert zonschade, vermindert roodheid en bruine vlekjes. Een krachtig antioxidant dat vroegtijdige veroudering helpt afremmen.

Beta-glucan: bewezen effectief in het herstellen van de huidelasticiteit en ondersteuning bij de opbouw van gezonde huidcellagen.

Bijenwas: hoog gehalte vitamine A (essentieel voor huidcelvernieuwing) en caroteen. Herstelt de huidstructuur en stimuleert de metabolische processen en geeft zijdezacht huidgevoel en werkt vochtinbrengend.

Butyl Methoxydibenzoylmethane: zeer vernieuwend ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzet in schadeloos infrarode warmte.

Calendula olie: hydrateert, helpt zonschade voorkomen, stimuleert genezing.

Cafeïne extract: verbetert de hydratatie met 59% in slechts 3 uur. Wordt gebruikt vanwege de krachtige verstevigende en elasticiteit bevorderende eigenschappen, en vanwege het sterk stimulerende effect op de doorbloeding en vetophopingen.

Chia zaad extract: dit ‘superfood’ werkt als een magneet op vocht. Het trekt het aan, zuigt het op en houdt het vast als een spons. Onmisbaar bij een droge, maar ook gevoelige huid, aangezien dit laatste vaak het gevolg is van een verstoorde vochtbalans. Chia zaad is bovendien rijk aan mineralen, antioxidanten, essentiële vetzuren en alfa-linoleenzuur, wat rimpels en vergrote poriën helpt minimaliseren.

Cipresnoot extract: huidverstevigend, diepreinigend, reduceert roodheid, P.acnes bacterie en ontstekingen en sterk huidhelend door de hoge dosis zink. 

Citroenolie: regenereert de huidcellen en verbetert de elasticiteit.

Citrolumine 8: flavonoiden uit citrus; verheldert de teint, vermindert pigment- en ouderdomsvlekjes, sterke antioxidant werking, helpt productie van melanine reguleren en de tyrosine activiteit met 40% verminderen.

Druiven extract: reguleert de melanine productie en helpt zo donkere vlekjes oplichten

Druivenpit olie: zeer rijk aan essentiële vetzuren en antioxidanten. Werkt hydratrend, kalmerend en voedend op een gevoelige en aangetaste huid.

Druivenpit extract: repareert schade van vrije radicalen door UV en helpt de huid een optimaal hydratatielevel te behouden

Duindoorn olie: rijk aan antioxidanten en essentiële vetzuren die helpen zonschade terugdraaien en lange termijn effecten van blootstelling aan de zon te minimaliseren, terwijl het de huideigen regeneratieprocessen helpt bevorderen.

Ectoïne: natuurlijke stof die bekend staat om zijn cel beschermende, cel vernieuwende en hydraterende eigenschappen. Verder helpt het de huid zichzelf beter te beschermen c.q. voor te bereiden op de zon en uitdroging als gevolg daarvan te beperken. Ectoïne wordt daarnaast vaak gebruikt ter verlichting van eczeem. Het werkt direct kalmerend en jeukstillend en maakt de huid snel weer zacht en soepel. 

Enzogenol: antioxidant uit de schors van de Nieuw-Zeelandse dennenboom pinus radiata. Het beschermt de fibroblasten tegen UV en andere externe factoren die vrije radicalen vormen en zo oxidatieve schade veroorzaken. Het stimuleert daarnaast de celgroei, ondersteunt het huideigen beschermmechanisme tegen vrije radicalen, bindt en beschermt het collageen. 

Eucalyptus: staat bekend om zijn antibacteriële en schimmeldodende werking, helpt de wondheling, vermindert ontstekingsreacties en infecties.

Ferulic acid: krachtig antioxidant, pakt vroegtijdige veroudering als gevolg van oxidatieve schade aan, en vermindert pigmentatie.

Frambozenolie: voorziet de huid van een flinke dosis antioxidanten in de vorm van vitamine A en E voor een optimaal gezonde huid.

Fysion Hydrate: zorgt niet alleen voor onmiddellijke verbetering van de hydratatie (+8%), maar ook voor een verhoogde hydratatie op lange termijn (+23%). De huidcellen aan het huidoppervlak vullen zich met vocht, waardoor zij als het ware uitdeuken en de huid voller oogt. Tegelijkertijd helpt het onnodig vochtverlies uit de huid voorkomen, wat de huid barrière versterkt en op langere termijn een gevoelige huid als gevolg van dehydratatie helpt voorkomen.

Geranium extract: ontstekingsremmend, antibacterieel, brengt de huid in balans.

Gerst: rijk aan antioxidanten, aminozuren en vitaminen, vooral vitamine C, wat helpt schade door vrije radicalen herstellen en voorkomen. Helpt daarnaast glycolisatie (verstijven van elastine en collageenvezels, wat rimpels veroorzaakt) voorkomen.

Gluconolactone: krachtig antioxidant met sterk hydraterende eigenschappen.

Glycolzuur: lees hier alles over glycolzuur.

Granaatappel extract: hoge concentratie vitamine C en antioxidanten, werkt als krachtige cel beschermer en –vernieuwer.

Granaatappelzaad olie: krachtige antioxidant, helpt schade van vrije radicalen als gevolg van de zon neutraliseren. Daarnaast antibacterieel en ontstekingsremmend, ondersteunt de huidcelvernieuwing en stimuleert de doorbloeding.

Grapefruit: rijk aan antioxidanten uit vitamine C die de huid voeden, oplichten en beschermen.

Hibiscus extract: hydrateert en licht exfoliërend.

Homosalate: meest vernieuwende ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzet in schadeloos infrarode warmte.

Hyaluronzuur: trekt water aan en zorgt dat dit vastgehouden wordt in het epidermis; wat de huid meer volume geeft en hydrateert. Stimuleert de microcirculatie, absorptie van voedingsstoffen en helpt het metabolisme van de cellen in balans houden. Door de verbeterde hydratatie wordt tevens een overmatige talgproductie afgeremd, omdat hyaluronzuur het vochttekort in de huid vermindert en de huid dus niet ter compensatie meer talg hoeft aan te maken om soepel te blijven. We kennen ook nog sodium hyaluronaat...

Jeneverbes extract: bevordert de microcirculatie, kalmeert, verzacht en beschermt de gevoelige huid.

Jojoba: versoepelt en verzacht, helpt fijne lijntjes verminderen, hydrateert, verzacht de hoornlaag en helpt de huid herstellen.

Juveleven™ (hexapeptide): meest recente ontwikkeling op het gebied van peptiden, gebaseerd op het spectaculaire regeneratievermogen van de Turritopsis Nutricula (ook wel “onsterfelijke kwal” genoemd). Deze kwalsoort is in staat zijn cellen terug te brengen in hun oorspronkelijke staat (poliep), waarna het groeiproces opnieuw begint. Hierdoor kan deze kwal theoretisch gezien oneindig doorleven. Deze unieke eigenschap werd in de jaren ’90 door wetenschappers ontdekt en wordt sindsdien uitgebreid bestudeerd in de hoop bevindingen toe te passen in bestrijding van menselijke ouderdomskwalen en ziekten. Het werkt als volgt: zodra het leven van de kwal in gevaar is, bijv. door verwonding of honger, transformeert hij zijn cellen tot poliepen van een nieuwe poliepenkolonie. Dit heet celtransdifferentiatie: cellen transformeren in andere cellen. Zo kan een spiercel bijv. een zenuwcel worden. In het hele dierenrijk is nog geen diersoort aangetroffen met zo’n regeneratiepotentie en dus kans op biologische onsterfelijkheid. De hexapeptide Juveleven™ imiteert deze celtransdifferentiatie en helpt zo huidcelschade op DNA niveau herstellen.

Kamille: sterk kalmerende werking bij ontstekingen en huidirritatie.

Kamille olie: kalmeert, verzacht en versoepelt, versterkt en regenereert de huid.

Katoenzaad proteïnen: toegevoegd vanwege de krachtige hydraterende eigenschappen. Werkt daarnaast sterk kalmerend op rode, ontstoken onzuiverheden en gaat erytheem (roodheid in de huid als gevolg van vaatverwijding) tegen.

Kokosolie: rijk aan laurinezuur en vele andere vitaminen en voedingsstoffen, helpt droogte aan het huidoppervlak, schilfers en vroegtijdige veroudering voorkomen. Maakt de huid gezond en zacht.

Komkommer: heeft een kalmerend, verzachtend effect op onzuiverheden door zijn verkoelende, ontstekingsremmende eigenschappen.

Lavendelolie: voedende olie die wordt gebruikt om de huid te helen en kalmeren. Heeft bovendien antibacteriële eigenschappen en een heerlijke geur.

Macadamia olie: krachtig olie met niet alleen een enorme huidbeschermende, maar ook helende, anti-age en hydraterende werking.  Wordt snel opgenomen.

Mangozaad boter: verzachtend, vochtinbrengend en helend, geeft een natuurlijke UV bescherming.

Manuka honing: natuurlijke huidhersteller en antioxidant.

Matrixyl 6 (peptide): krachtige peptide die huidcellen -wetenschappelijk aangetoond- aanzet tot aanmaak van collageen, elastine en glycosaminoglycanen. Zij vormen samen het huideigen ondersteunende netwerk, dat hierdoor wordt ondersteunt en versterkt. Bovendien helpt Matrixyl-6 in de strijd tegen glycatie: het verstijven van collageen en elastine. Het voert beschadigde collageen- en elastinevezels af en vervangt ze door collageen en elastine van betere kwaliteit; wat resulteert in een steviger en voller ogende huid.

Melkzuur: helpt de teint en textuur van de huid verbeteren doordat het dode huidcellen versnelt helpt afschilferen, vermindert diepte van fijne lijntjes en pigmentvlekjes door de zon.

Mimosa schors: in staat ernstig beschadigde huid spectaculair te herstellen. In 1984 liepen meer dan 3000 mensen ernstige brandwonden op bij een explosie in een gascentrale. Door gebrek aan medicatie stelde het Rode Kruis voor om mimosa schors op de wonden te leggen. De resultaten waren verbluffend. Bij mensen waarvan de huid voor 60% was verbrand vormden de eerste littekens zich na 15 dagen, na 26 dagen werd nieuwe huid zichtbaar en na 90 dagen reconstrueerde de huid zich op identieke wijze met haar celmateriaal, pigment aanmaak en lichaamsbeharing zonder sporen of gevolgen. Deze resultaten werden bevestigd na de aardbeving die Mexico het jaar erop trof. Daarnaast is mimosa een goede ondersteuning bij couperose, aangezien het ook helpt verzwakte haarvaatjes te versterken.

Moerbei extract: reguleert de melanine productie en helpt zo donkere vlekjes oplichten.

Mout extract: bevordert de microcirculatie, kalmeert, verzacht en beschermt de gevoelige huid.

Niacinamide (vitamine B3): zorgt voor sterke reducering van bovenmatige talgproductie en ontstekingen.

Octocrylene: zeer vernieuwend ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzetten in schadeloos infrarode warmte.

Octyl Salicylate: zeer vernieuwend ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzet in schadeloos infrarode warmte.

Olibanum (wierook) olie: legt een beschermend en verzachtend laagje op de huid, wond genezend, verstevigt, ontstekingsremmend, antiseptisch.

Olijfextract: krachtig antioxidant, verbetert de elasticiteit en stimuleert de huidcelvernieuwing.

Oregano: meest krachtige antiseptische plantextract dat we kennen. Is in staat de bacteriegroei te remmen en bestaande bacteriën op het huidoppervlak te reduceren

Oxybenzone: zeer vernieuwend ingrediënt op zonfilter gebied; beschermt tegen UV schade doordat het schadelijk UV omzet in schadeloos infrarode warmte.

Palmitoyl tripeptide 5: boost de collageenaanmaak en is in staat rimpeltjes qua diepte en type te verminderen en veranderen; maakt de huid voller, verbetert de algehele textuur van de huid en geeft haar een jonger aanzien.

Palissander olie (essentiële olie): regenereert en verjongt de huid

Papaja (papaine) enzym: zorgt voor een onmiddellijke exfoliatie doordat zij de proteïnen die dode huidcellen bijeen houden snel en effectief losweken.

Patchoeli olie: stimuleert de huidcelvernieuwing en geeft een heerlijke geur.

Pepermunt olie: bloedvat vernauwend, helpt zo roodheid en haarvaatjes verminderen, heeft krachtige antibacteriële eigenschappen en blaast trage huidcelvernieuwing nieuw leven in.

Plankton extract: power ingrediënt dat de collageen- en elastine aanmaak zeer sterk stimuleert, waardoor het vezelnetwerk in de huid al na 15 min. verbetert. Geeft een onmiddellijk rimpel vullend effect; reduceert rimpels tot 20%.

Pycnogenol: krachtig antioxidant die schade door vrije radicalen als gevolg van blootstelling aan zonlicht helpt neutraliseren en zo helpt vroegtijdige veroudering tegengaan. Heeft tevens een beschermende en verstevigende werking op het collageen.

Regu-Cea: krachtige combinatie van gerst, linoleenzuur en palmitoyl peptiden met direct verminderend effect op roodheid, zichtbare haarvaatjes en rosacea.

Relistase™: tetrapeptide, helpt het verlies van collageen en elastine tegengaan en zo de stevigheid en spankracht van de huid behouden.

Rode algen: sterk zuiverend, rijk aan fyto-nutrienten. Helpt rimpels van binnenuit opvullen, lift en verstevigt door het grote water absorberende vermogen. Remt het verlies aan elasticiteit en verbetert de teint en textuur.

Rozenbottelolie: hydrateert, verbetert elasticiteit en stimuleert collageenaanmaak.

Rozenolie: hydrateert en maakt de huid soepel.

Salicylzuur: exfoliant, verbetert de huidtextuur, dringt de poriën en onzuiverheden binnen waar het abnormale verhoorning helpt voorkomen, vermindert grove porien en pigmentatie.

Salomonszegel: bevordert de microcirculatie, kalmeert, verzacht en beschermt de gevoelige huid.

Serilesine™: tetrapeptide, helpt het verlies van collageen en elastine tegengaan en zo de stevigheid en spankracht van de huid behouden

Sheabutter: helpt de huid vocht vasthouden; vermindert droge plekjes op de huid.

Silica: bindt water wat helpt de huid hydrateren, opvullen en verstevigen.

Sinaasappelbloesem extract: verbetert elasticiteit en regenereert de huidcellen

Sinaasappel- en mandarijnextract: kalmeren en ontspannen huid (en geest)

Sinaasappel olie: helpt de huid beter voedingsstoffen op te nemen.

Sodium hyaluronaat: (het basisingrediënt van Restylane): zeer kleine molecuulstructuur, dus in staat diep in de huid door te dringen; helpt de huidcellen vocht aan te trekken en vast te houden (bindt tot 1000x het eigen gewicht aan water) wat zorgt voor meer volume (rimpeltjes worden van binnenuit opgevuld) en optimale hydratatie.

Soja olie: rijk aan vitaminen, mineralen, proteïnen en essentiële oliën die de huidcelwand beschermen en de vet en vochtbalans van de huid helpen intact te houden.

Soja peptiden: krachtige eiwitten die de huid voller maken en verstevigen.

Tarwekiemolie: sterk hydraterende en helende werking. Staat bekend om het helpen voorkomen van allerhande huidproblemen.

Tea Tree olie: absorbeert overtollige olie (talg) op de huid en bestrijdt de P.acnes bacterie, en helpt zo een geïnfecteerde huid te zuiveren.

Teunisbloemolie: rijk aan essentiële vetzuren die de huid zacht en soepel maken en de huid barrière helpen opbouwen, voor een gezond epidermis.

Tijm: een natuurlijk kruid met antibacteriële en antioxidant eigenschappen. Pakt ongewilde bacteriegroei aan en boost het huideigen immuunsysteem.

Toverhazelaar: heeft samentrekkende (adstringerende), antiseptische, anti-microben, antischimmel en antibacteriële eigenschappen.

Uplevity™: tetrapeptide, helpt het verlies van collageen en elastine tegengaan en zo de stevigheid en spankracht van de huid behouden.

Vitamine A: tot op heden nog steeds het beste en klinisch wetenschappelijk bewezen werkzame stof tegen tekenen van veroudering; m.n. tegen schade door blootstelling aan UV (pigmentvlekken en fijne lijntjes). Daarbij ook de meest effectieve stof bij aanpak van (ernstige) acne. Het heeft een exfolierende werking, maakt het huidoppervlak daardoor gladder en frisser ogend, het stimuleert de celdeling waardoor weefsel sneller vernieuwd of heelt; stimuleert aanmaak van collageen en elastine, vermindert grove poriën en acne en bevordert de doorbloeding, wat ook weer zorgt voor een frissere teint. We kennen verschillende soorten vitamine A:

  • vitamine A (retinyl propionate): vet oplosbare vorm van vitamine A, hierdoor in staat om door de huidcelwand te dringen. Omdat retinol voor sommige huidtypen te heftig kan zijn; is deze vorm van vitamine A ook geschikt voor gevoelige huid.

  • Vitamine A (retinol): water oplosbare vorm van vitamine A die sneller door de huid wordt omgezet en daardoor dieper in de cellen kan komen en werkzaam kan zijn.

  • Vitamine A (retinyl acetate): geeft de celvernieuwing een enorme boost, repareert beschadigde cellen, verbetert de teint en textuur zeer effectief.

Vitamine B3 (niacinamide): stimuleert de aanmaak van collageen, ceramiden en vrije vetzuren, zij versterken de barrièrefunctie en helpen de huidstructuur verstevigen. De huid verliest hierdoor tevens minder vocht en is dus beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Staat tevens bekend om de sterk remmende werking op de pigment productie in de melanocyten en de ontstekingsremmende werking wat het tevens geschikt maakt voor acne, rosacea of rode vlekjes.

Vitamine C (ethyl ascorbic acid): ook wel de ‘next generation’ vitamine C genoemd, want zeer stabiel en niet-irriterend. Zowel in water als in vet oplosbaar; dringt dus ook dóór de celwand. Je leest vaak dat een product minstens 6 of 10% vitamine C moet bevatten om effectief te zijn. Dat geldt voor sommige vormen van vitamine C, maar niet voor allemaal. Sterker nog: sommige vormen van vitamine C zijn toxisch in doseringen van 10%! Ethyl ascorbic acid is een nieuwere, cosmeceutical variant van vitamine C die veel stabieler is dan andere vitamine C varianten. Zelfs zo stabiel, dat -bij absorptie- ongeveer 90% door de huid wordt omgezet in pure L-ascorbinezuur; wat betekent dat het effectiever is dan producten waarin hogere percentages instabielere vitamine C is verwerkt.

Vitamine E (tocopherol): krachtig antioxidant die schade door vrije radicalen aanpakt terwijl het roodheid en irritatie helpt verminderen, herstelt de huideigen glow, geeft het afweersysteem van de huid een boost, bespoedigt het helingsproces van de huid, kalmeert en voorkomt onnodig littekenweefsel, werkt sterk hydraterend.

Vitamine E (disodium lauriminodipropinate tocopheral phosphates): uniek bio vitamine E complex dat zeer snel door de huid wordt opgenomen en diep doordringt in de huid(cellen), hetgeen zeer effectieve aanpak garandeert van oxidatieve stress diep in de huidcellen, oedeem en erytheem (roodheid in de huid). Daarnaast heeft het dezelfde werking als de hierboven omschreven werking van vitamine E in de vorm van tocopherol. 

Waltheria indica: remt de synthese van melanine af en helpt zo de activiteit van de melanocyten te remmen.

Wierook (olibanum) olie: legt een beschermend en verzachtend laagje op de huid, wond genezend, verstevigt, ontstekingsremmend, antiseptisch.

Witte klei: trekt onzuiverheden naar het oppervlak en absorbeert deze voor grondige verwijdering.

Wortelolie: hydraterend, antioxidant, versoepelt en geeft een mooiere teint.

Ylang ylang: brengt de huid in balans en geeft een heerlijke geur.

Zeewier extract: rijk aan mineralen die de huidcellen weer energie geven.

Zijde proteïnen: eiwitten (identiek aan eiwitten van de huid) die tot 330x hun eigen gewicht aan vocht kunnen binden, dus sterk hydraterend. Helpt daarnaast de teint te egaliseren en verbeteren.

Zink: krachtig mineraal met sterk helende werking op huidcellen, versnelt de huidvernieuwing.

Zoethout extract: verheldert teint, vlekjes en pigmentatie. Helpt poriën verfijnen.